Werk

Decoupeerzaag of laptop: doe wat jij wilt!

decoupeerzaag

Het afgelopen jaar heb ik pas echt geleerd hoe belangrijk het is te werken vanuit je hart. Tegelijkertijd heb ik ook beseft hoe moeilijk het is deze droom te realiseren. Ik, en heel veel mensen met mij, doen werk dat ze heus wel leuk vinden, maar of ze echt werken met het hart, dat is maar zeer de vraag. Vaak is er een crisis voor nodig om erachter te komen dat je hart niet ligt bij datgene wat je nu doet. Vaak heb je de situatie geaccepteerd en maak je er het beste van. En dat gaat prima, tot er iets in dat ritme verstoort raakt. Dat overkwam mij het afgelopen jaar en op dat moment sta je voor de keuze: wat ga ik doen?

Volg je hart

Bij mij was de oorzaak een reorganisatie van mijn vaste baan. Het werk wat ik deed vond ik best leuk. Ik ging met plezier naar mijn werk, ook omdat ik daar leuke mensen ontmoet. Door de reorganisatie werd mijn zeer afwisselende baan teruggebracht naar de basis. De afwisseling was in een klap weg, ik werd meer en meer gedwongen op routine te varen. Voor iemand die creatief is en graag van het ene probleem naar het andere rent met voor elk een andere oplossing was dat een hele opgave. Het duurde dan ook niet lang voor ik al het plezier in mijn werk verloor. En toen ging het al heel snel mis. Want als je je elke dag naar je werk moet slepen dan ga je al gauw verschijnselen vertonen die lijken op burn-out. Dat wist ik op het nippertje te voorkomen omdat ik naast mijn werk al jaren schrijf. Heel veel schrijf met onnoemelijk veel plezier. Dat is mijn passie. Tja, het duurde een tijdje voor ik de sprong durfde te wagen, maar ik had geen andere keus meer dan mijn hart te volgen.

Decoupeerzaag en andere creatieve gebruiken

Ik ken mensen die met een decoupeerzaag prachtige dingen maken, dat is hun passie. Ze kunnen je het kleinste verschil vertellen tussen een Festool decoupeerzaag en een Makita decoupeerzaag. Sommigen van hen hebben daar hun bestaan rond opgebouwd. Anderen waren op andere manieren creatief en wisten daar hun loon me te verdienen. Ook ik kan iets anders buiten mijn vaste baan om: ik schrijf. Ik verdiende daar ook al geld mee, maar om echt die stap te wagen, dat was nogal wat. En toch heb ik dat gedaan, mijn gezondheid liet me ook weinig andere keuzes. Ik ging minder werken en meer schrijven. Ik heb mijn hart gevolgd en daar heb ik geen spijt van. Wanneer ga jij doen wat je wilt?

About Werkenvanuitjehart