Werk

Hoe kom je aan de bak zonder diploma\’s?

Er zijn in Nederland erg veel mensen die thuis zitten en denken niet meer aan de bak te kunnen komen. Ze hebben namelijk geen diploma en verwachten dat dit bij elk bedrijf een vereiste is. Toch is dit absoluut niet zo en kun je ook prima een baan vinden zonder diploma. Wel dien je dan goed na te denken over wat je zoekt in een baan en is het vaak ook belangrijk dat je openstaat voor cursussen.

 

Wat lijkt jou nou echt leuk?

Werken zonder diploma is mogelijk bij erg veel bedrijven. Wel is het ook in dat geval belangrijk dat je goed nadenkt over wat je echt leuk lijkt. Werk je graag met je handen of vind je het fijner om op een kantoor te werken? Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over in hoeverre je bereid bent om cursussen te volgen. Is studeren er vroeger gewoon niet van gekomen of vond je het echt helemaal niks? 

 

Wat vind je belangrijk aan een baan?

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan is het noodzakelijk om erbij stil te staan wat jij nou echt belangrijk vindt. Wil je graag veel geld verdienen of vind je het vooral belangrijk dat je gewaardeerd wordt? Als het je vooral geld om het geld, dan dien je dit tijdens je sollicitatie niet te laten zien. Dit kan het bedrijf namelijk afschikken en ertoe leiden dat je de baan niet krijgt. 

 

Vanaf wanneer kan je beginnen?

Voordat je allerlei bedrijven mailt, is het verstandig om na te denken over de startdatum. Als je pas over een halfjaar wilt starten, dan dien je het bedrijf hiervan op de hoogte te stellen. Het kan namelijk zijn dat zij per direct op zoek zijn naar een nieuwe werknemer en het in dat geval geen zin heeft om te solliciteren. Ook kan het zijn dat je graag de volgende dag al begint, maar een bedrijf hier compleet anders over denkt. 

 

Hoe ver wil je reizen?

Het is niet altijd mogelijk om werk dichtbij huis te vinden. Echter, het is ook geen doen om elke dag 4 uur naar het werk te moeten reizen. Stel daarom voor jezelf vast hoeveel uur je bereid bent om te reizen naar je werk en zoek binnen die straal. Het kan zijn dat de hoeveelheid opties dan beperkt is, maar dat maakt de zoektocht ook makkelijker. Bovendien is het op de lange termijn niet haalbaar om elke dag ver te moeten reizen. 

About Werkenvanuitjehart