Juweliers

Zuid-Limburg: één van de mooiste plekjes in Nederland

Overweeg je een vakantie in eigen land? Dan is Zuid-Limburg een echte aanrader. Hier vind je de perfecte combinatie van natuur en cultuur. Bovendien is het de ideale plek voor de echte Bourgondiërs: het is bijna onmogelijk om een keuze te maken tussen de ontelbare restaurantjes, bistro’s en eetcafés. Er is, kortom, meer te doen dan in een standaard vakantie past. De vraag is dan: wat mag je absoluut niet missen?

Maastricht

Maastricht staat ongetwijfeld op nummer één als je in Zuid-Limburg bent. Deze prachtige stad is niet alleen rijk aan historische monumenten zoals de Sint-Janskerk of de Sint-Servaasbasiliek, maar bezit ook een heuse 'huisberg', zoals de Sint-Pietersberg wordt genoemd. Vanaf deze heuvel net buiten de stad heb je een prachtig uitzicht over de Maas. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de mergelgrotten. Er zijn meer dan genoeg plekken in de stad waar je kunt overnachten. Wil je een goedkoop hotel Maastricht dat redelijk centraal gelegen is? Dan is het raadzaam om op tijd te boeken. Maastricht is een populaire stad en zeker in de weekenden zit alles snel vol! Durf je een poging te wagen en wat in het Limburgs te bestellen? Ga dan voor Zoervleis (zuurvlees) of Knien in ‘t zoer (konijn met marinade en stroop).

De Limburgse natuur

Als je liever niet midden in de stad zit en je vooral wilt genieten van het glooiende heuvellandschap, zo anders dan in de rest van Nederland, zijn er genoeg opties. De wandelroutes zijn ontelbaar. Locaties als Schin op Geul, Valkenburg, Vaals of Elsloo beschikken niet alleen over een breed aanbod aan vakantiehuisjes en B&B's. Er liggen namelijk ook veel vakantieparken in de buurt, waaronder een aantal echte topparken. Het is de ideale oplossing als je met kinderen reist. Naast het struinen in de natuur en de excursies naar kindvriendelijke bezienswaardigheden (zoals het Drielandenpunt, het Sprookjesbos of de Steenkolenmijn), vermaken de kleintjes zich ook prima in het vakantiepark zelf. In de zomer in de buitenspeeltuinen, de buitenbaden en kinderboerderij. In de winter in de overdekte zwembaden en speelkamers.

Een tripje naar Duitsland of België

Ben je in Zuid-Limburg en heb je nog een flink aantal vakantiedagen tegoed? Overweeg dan eens om en bezoekje te brengen aan Duitsland of België. Vanaf Maastricht zit je namelijk binnen een half uur in Luik of in Aachen!

About Werkenvanuitjehart