Juweliers

Hoe bereid je je rubberboot voor op het voorjaar?

rubberboot plaatje

Het is nu maart en dat betekent dat deze maand officieel de lente gaat beginnen. Alhoewel het deze maand ook flink koud is geweest laten we toch langzaam maar zeker de winter achter ons. De dagen worden weer wat langer en hopelijk zullen de temperaturen ook langzaamaan gaan stijgen. In deze tijd van het jaar kunnen we ons ook voor gaan bereiden op het komende zomerseizoen, dus het is de hoogste tijd om je rubberboot voor te bereiden op het voorjaar!

De rubberboot schoonmaken

Waar begin je eigenlijk als je je rubberboot klaar wil maken voor het aanstaande vaarseizoen? Ten eerste is het aan te raden om de boot goed schoon te maken. Als je boot in een winterstalling heeft overwinterd ben je hier, als je je rubberboot voordat je hem naar de winterstalling hebt gebracht hebt gereinigd, snel mee klaar. Heeft je boot in het water gelegen, dan ben je wat meer tijd kwijt. Als je boot in het water heeft gelegen is het aan te raden goed de alg aanslag te verwijderen. Gebruik hiervoor schoonmaakmiddelen die specifiek voor alg aanslag bedoeld zijn. Dan weet je zeker dat je de alg zo goed mogelijk kan verwijderen zonder je rubberboot te beschadigen.

Check je materiaal

Is je rubberboot weer lekker fris en schoon? Dan is het tijd voor de volgende stap; check of je materiaal nog in orde is. Begin met het checken van het rubber op poreuze plekken en eventuele andere beschadigingen. Vergeet ook niet de vloer van je rubberboot goed te checken. Maar niet alleen de boot zelf moet nagekeken worden, ook het overige materiaal moet even gecheckt worden. Denk hierbij aan het controleren van de touwen, de batterijen van lampen die je aan boort hebt en de EHBO-koffer.

Klaar om te water te gaan

Het schoonmaken en het controleren van je rubberboot en het overige materiaal is even een klusje, maar als je dit hebt gedaan kan je met een gerust gevoel te water gaan. Laten we hopen dat het een prachtig vaarseizoen wordt met veel dagen waarop het weer perfect is om het water op te gaan. Nog een laatste tip voor als je weer het water op gaat met je rubberboot: zorg er altijd voor dat je een mobiele telefoon met volledig opgeladen batterij meeneemt aan boort. Mocht er onverwacht iets gebeuren, kan je altijd hulp inschakelen.

About Werkenvanuitjehart