Werk

De meest populaire bedrijfsuitjes

Bedrijfsuitjes zijn leuk. Iedereen is er even uit en je leert je collega’s kennen hoe ze zijn buiten werk om. Bijna ieder bedrijf organiseert wel minstens één keer per jaar een bedrijfsuitje. Sommige bedrijven maken er zelfs een maandelijks ding van. Het ligt natuurlijk heel erg aan het soort bedrijf waar je voor werkt. Het kost kleine bedrijven vaak minder moeite en hele grote bedrijven kunnen hier zelfs een ander bedrijf voor inhuren. Hoe het ook zij, bedrijfsuitjes zijn goede uitkomsten om even uit de werksfeer te komen. In deze blog vertel ik je over de drie meest populaire bedrijfsuitjes.

Het etentje

Een veelvoorkomend uitje is het etentje. Vaak is dit een jaarlijks ding. Toen ik nog in de horeca werkte, gingen we aan het einde van het hoogseizoen met het hele team uiteten. Meestal was dit een succes, als iedereen klaar was met het bekritiseren van de zaak waar we zaten. Echte horeca mensen schrikken niet af van een drankje of twee, dus je kan al raden dat het snel heel gezellig wordt. Een etentje kan echter ook bij iemand thuis zijn, zoals een barbecue. Bij een ander bedrijf waar ik een poosje werkte, werd er ieder jaar na nieuwjaar een barbecue georganiseerd op het bedrijfsterrein. Het voordeel hiervan is dat je geen rekening hoeft te houden met andere mensen zoals je moet doen in een restaurant.

De activiteit

Een ander bedrijfsuitje is de activiteit. Vaak is dit een uitje wat zich baseert rondom één activiteit. Populaire activiteiten zijn bijvoorbeeld: karten, paintballen en laser gamen. Dit zijn goede activiteiten omdat ze als groep gedaan kunnen worden en het tempo door het competitieve aspect hooghouden. Omdat deze uitjes vaak een stuk meer geld kosten dat de barbecue op het bedrijfsterrein zullen deze vaak maar één keer per jaar gehouden worden. Maar het is superleuk en het kan vaker! Trommel je collega’s op en laat iedereen bijdragen aan de kosten.

Het reisje

Dit bedrijfsuitje komt maar zelden voor maar is misschien wel het bijzonderste. Helaas is het meestal alleen weggelegd voor hele kleine bedrijven of voor mensen in een hoge functie die voor hun werk sowieso moeten reizen. Vaak wordt dit dan met een collega moment gepaard. Maar ook voor dit uitje geldt wat ik zei bij de activiteit. Als iedereen op één lijn zit en dit graag wilt, kan het best. Het kost iets meer geregel onder de collega’s en iedereen zal zijn deel moeten betalen maar het is een ervaring om nooit te vergeten.

About Werkenvanuitjehart