Juweliers, Tuinen

De prijs laminaat leggen berekenen

prijs laminaat leggen

Wat kost het per m2 om laminaat te leggen? De prijs laminaat leggen is niet eenduidig uit te rekenen. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten laminaat, dat de prijzen flink kunnen variëren. Als u een vloer gaat leggen wilt u echter wel weten hoeveel het per m2 gaat kosten.

In deze blog geven we u een prijsindicatie van de verschillende soorten laminaat. Na het lezen van deze blog kunt u zich beter voorstellen hoe u de prijs laminaat leggen kan berekenen.

Prijs laminaat leggen per soort

De meest duidelijke onderscheiding die u in laminaatsoorten kunt maken, is het hout waar het van gemaakt is. Laminaat is gemaakt van composiet materiaal, wat betekent dat het is opgebouwd uit verschillende materialen. De soort hout die gebruikt is, heeft echter invloed op de kwaliteit en het uiterlijk van de vloer en dus ook op de prijs laminaat leggen per m2. We bespreken de meest voorkomende houtsoorten.

Eiken

Veruit de meest voorkomende houtsoort in laminaat is eikenhout. Dit betekent ook dat u eikenhout in vrijwel alle prijsklassen kunt vinden. Het is dus lastig om precies te zeggen wat de prijs laminaat leggen per m2 kost om een eiken laminaatvloer te leggen. De goedkoopste eiken laminaatvloeren gaan al vanaf zo’n €8,95 per m2 over de toonbank. De prijs kan echter oplopen tot ruim €33 per m2.

Beuken

Beukenhout komt al een stuk minder vaak voor dan eiken. Voor beuken is het dan ook makkelijker om de prijs laminaat leggen per m2 te geven. Laminaatvloeren gemaakt met beuken kosten meestal rond de €20 per m2.  Die prijs wordt ook beïnvloed door de v-groef die deze vloer heeft. Later in de blog gaan we verder in op de kosten van een v-groef.

Grenen

De laatste houtsoort die we bekijken is grenen. Deze soort is misschien minder populair dan eiken en beuken, maar zeker niet minder mooi.

Uiteraard zijn er nog veel meer soorten laminaatvloeren, we kunnen echter stellen dat de kosten laminaat leggen voor deze soorten gemiddeld rond de €18 en €20 per m2 kosten.  Als u kiest voor een laminaatvloer met eiken heeft u een ruimere keuze in varianten en prijs.

V- groeven

Naast de soort hout die u kiest, zijn er nog meer eigenschappen die voor extra kosten kunnen zorgen. Hieronder bespreken we de meest populaire en veel voorkomende eigenschappen en hun invloed op de kosten per m2. Om uw laminaatvloer wat extra karakter te geven, kunt u voor een randafwerking kiezen. Dit noemen we v-groeven. Hoewel deze afwerking uw vloer een mooie klassieke look geeft, maakt dit de vloer meestal ook duurder. Voor de randafwerking betaal je bijna €3 per m2 extra. Dus als je voor randafwerking kiest, zal de prijs laminaat leggen ook omhoog gaan.

Overige kosten laminaat leggen per m2

Wat de prijs laminaat leggen per m2 is, kan dus enorm verschillen per houtsoort en de eigenschappen van de vloer. Houdt tijdens uw berekening echter ook rekening met de overige kosten die komen kijken bij het leggen van een laminaatvloer. Denk bijvoorbeeld aan de ondervloer, de plinten en de kosten die erbij komen kijken als u de vloer door professionals laat leggen. Met alleen het laminaat bent u er nog niet. Maak dus een goede berekening voor de prijs laminaat leggen, zodat u weet waar u aan toe bent.

About Werkenvanuitjehart