Juweliers

Met werkschoenen werk je vanuit je hart

werkschoenen

Wie denkt aan zichzelf op werk, moet ook denken aan werkschoenen. Werken vanuit je hart betekent namelijk niet alleen dat je gevoel goed is, het betekent ook dat je zorgt voor jezelf. In mijn blog op Werkenvanuitjehart.nl schrijf ik blogs die te maken hebben met dit thema. Vandaag ga ik het dus hebben over veiligheid op de werkvloer door gebruik te maken van werkschoenen. Daar is veel over te zeggen. Wat het meest belangrijke is, is dat je rekening moet houden met bepaalde veiligheidsnormen van werkschoenen. Ik vertel je hier graag meer over in mijn blog.

Werkschoenen, denk aan jezelf

Soms worden werkschoenen verplicht gesteld door een werkgever. Hier kunnen ze door gedwongen worden vanwege wetgevingen, maar hier kunnen ze ook zelf voor kiezen. Wat je in ieder geval in gedachte kan houden, is dat je werkgever het beste met je voor heeft als hij of zij kiest voor werkschoenen. Ondanks dat je liever op je fijne sneakers loopt, moet je dit positief ervaren. Op veel risicovolle werkplekken is het een standaard wetgeving dat er veiligheidsschoenen gedragen moeten worden. Een voorbeeld van zo’n werkplek is een bouwplaats. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat er een stalen buis op je tenen valt. Denk dus vanuit je hart en werk met gevoel voor veiligheid.

De veiligheidsnormen van werkschoenen

Als je op zoek bent naar werkschoenen, dan moet je rekening houden met twee zaken. Het eerste punt is dat de schoenen passen bij het werk wat je doet en daarnaast het comfort bieden die je nodig hebt. Het tweede punt is dat de werkschoenen moeten voldoen aan de veiligheidseisen die gelden voor jouw werkplek. Hiervoor zijn vijf categorieën opgesteld die je terug kan vinden bij de aankoop van elk type veiligheidsschoenen. Deze worden aangeduid als S1, S2, S3, S4 en S5. Deze normen hebben te maken met kenmerken als antislip, veiligheidsneuzen, waterafstotend of waterdicht en beschermende tussenzolen. Die kenmerken zien er dan verdeeld over de categorieën als volgt uit:

  • S1: Niet statisch en met stalen neus
  • S2: Niet statisch, met stalen neus en waterafstotend
  • S3: Niet statisch, met stalen neus, waterafstotend, met beschermende tussenzool en met antislipprofiel
  • S4: Niet statisch, met stalen neus, maar dan volledig waterdicht
  • S5: Niet statisch, met stalen neus, volledig waterdicht, met beschermende tussenzool en met antislipprofiel

Wie werkt vanuit zijn hart denkt dus aan zijn of haar eigen veiligheid. Heb jij al een goede keuze gemaakt? Er is zoveel om uit te kiezen.

About Werkenvanuitjehart