werkenvanuitjehart.nl

Klussen voor dummies doe je online

Boormachine

Klussen is niet voor iedereen weggelegd. Dit geldt helaas ook voor mij. Een Ikea kastje in elkaar zetten lukt me nog net, al is de handleiding hier wel onmisbaar bij. Je kunt dus wel begrijpen dat de moed me altijd meteen in de schoenen zakt als iets in mijn huis kapot gaat. Dit betekent namelijk dat ik weer iemand hiervoor moet laten komen en dat kost tijd, geld, energie: Een en al ellende. Tenminste, dit was tot ik laatst eens op het web ging surfen naar tips voor het klussen. In deze blog zal ik al mijn waardevolle vondsten delen, en wie weet kun jij je Ikea kastje straks ook zonder handleiding in elkaar flansen!

Youtube filmpjes kijken

Mijn zoektocht op het internet begon toen er voor de twintigste keer een plankje van mijn muur was gevallen. Om voor zo’n klein plankje nou iemand te bellen en die met al zijn tools naar mijn huis te laten komen, vond ik een beetje overdreven. Ik begon dus met googlen om dit plankje voor eens en voor altijd vast te maken aan mijn muur. Mijn zoektocht eindigde op Youtube en er ging een wereld voor me open. Op dit platform zijn honderden filmpjes te vinden over allerlei soorten klusjes. Na het kijken van zo’n 15 filmpjes onder het genot van een kopje thee en chocolade, kon ik aan de slag gaan.

Online tools kopen

Eenmaal “ready-to-go” na het bingewatchen van alle Youtube filmpjes, kwam ik erachter dat ik natuurlijk helemaal niks in huis had om deze klus te klaren. Even verloor ik mijn hoop, maar uiteindelijk besloot ik om mijn online hulptroepen (mijn Iphone) weer in te schakelen. En ja hoor, binnen no-time had ik online een boormachine en andere benodigdheden gevonden die meteen de volgende dag week zouden worden. Inmiddels ben ik dus voorzien van al het gereedschap om flink te klussen, en dat allemaal via het web.

Facetime

Mijn gereedschap was binnen, ik had nog wat extra filmpjes gekeken en ik had een heuse klus-outfit aangetrokken: Ik was klaar voor “missie plank ophangen”. Helaas bleek dit toch iets makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel het best lekker ging, liep ik onderweg toch tegen een paar problemen aan. Gelukkig was mijn vader maar 1 facetime gesprek van mij verwijderd en heb ik het uiteindelijk voor elkaar gekregen. Misschien mag ik mezelf dus niet 100% van de eer geven voor het ophangen van de plank, maar ik ben toch behoorlijk trots! En dat allemaal via het internet!

Mobiele versie afsluiten